• Home
  • Browse
    • Current Issue
    • By Issue
    • By Author
    • By Subject
    • Author Index
    • Keyword Index
  • Journal Info
    • About Journal
    • Aims and Scope
    • Editorial Board
    • Publication Ethics
    • Peer Review Process
  • Guide for Authors
  • Submit Manuscript
  • Contact Us
 
  • Login
  • Register
Home Articles List Article Information
  • Save Records
  • |
  • Printable Version
  • |
  • Recommend
  • |
  • How to cite Export to
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • Share Share
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
Journal of Food and Dairy Sciences
arrow Articles in Press
arrow Current Issue
Journal Archive
Volume Volume 16 (2025)
Volume Volume 15 (2024)
Volume Volume 14 (2023)
Volume Volume 13 (2022)
Volume Volume 12 (2021)
Volume Volume 11 (2020)
Volume Volume 10 (2019)
Volume Volume 9 (2018)
Volume Volume 03 (2018)
Volume Volume 8 (2017)
Volume Volume 7 (2016)
Volume Volume 6 (2015)
Volume Volume 5 (2014)
Issue Issue 12
Issue Issue 11
Issue Issue 10
Issue Issue 9
Issue Issue 8
Issue Issue 7
Issue Issue 6
Issue Issue 5
Issue Issue 4
Issue Issue 3
Issue Issue 2
Issue Issue 1
Volume Volume 4 (2013)
Volume Volume 3 (2012)
Volume Volume 2 (2011)
Volume Volume 1 (2010)
Volume Volume 34 (2009)
Volume Volume 33 (2008)
Volume Volume 32 (2007)
Volume Volume 31 (2006)
Volume Volume 30 (2005)
Volume Volume 29 (2004)
Volume Volume 28 (2003)
Volume Volume 27 (2002)
Volume Volume 26 (2001)
Volume Volume 25 (2000)
محمد, ., بوسلوم, ., حسن, ., عقوب, ., سالم, . (2014). SOME CHEMICAL STUDIES ON TRADITIONAL LIBYAN KISHK بعض الدراسات الکيمائية على الکشک الليبي التقليدي. Journal of Food and Dairy Sciences, 5(1), 1-5. doi: 10.21608/jfds.2014.52720
صلاح الناجی محمد; سليمان طاهر بوسلوم; صلاح محمد حسن; عقوب عبدالله عقوب; الخنساء علی سالم. "SOME CHEMICAL STUDIES ON TRADITIONAL LIBYAN KISHK بعض الدراسات الکيمائية على الکشک الليبي التقليدي". Journal of Food and Dairy Sciences, 5, 1, 2014, 1-5. doi: 10.21608/jfds.2014.52720
محمد, ., بوسلوم, ., حسن, ., عقوب, ., سالم, . (2014). 'SOME CHEMICAL STUDIES ON TRADITIONAL LIBYAN KISHK بعض الدراسات الکيمائية على الکشک الليبي التقليدي', Journal of Food and Dairy Sciences, 5(1), pp. 1-5. doi: 10.21608/jfds.2014.52720
محمد, ., بوسلوم, ., حسن, ., عقوب, ., سالم, . SOME CHEMICAL STUDIES ON TRADITIONAL LIBYAN KISHK بعض الدراسات الکيمائية على الکشک الليبي التقليدي. Journal of Food and Dairy Sciences, 2014; 5(1): 1-5. doi: 10.21608/jfds.2014.52720

SOME CHEMICAL STUDIES ON TRADITIONAL LIBYAN KISHK بعض الدراسات الکيمائية على الکشک الليبي التقليدي

Article 1, Volume 5, Issue 1, January 2014, Page 1-5  XML PDF (532.88 K)
Document Type: Original Article
DOI: 10.21608/jfds.2014.52720
View on SCiNiTO View on SCiNiTO
Authors
صلاح الناجی محمد; سليمان طاهر بوسلوم; صلاح محمد حسن; عقوب عبدالله عقوب; الخنساء علی سالم
قسم علوم وتقنية ألأغذية – جامعة عمر المختار – البيضاء – ليبيا
Abstract
أجري هذا العمل بهدف دراسة الترکيب الکيماوي للکشک الليبي المصنع تقليديا ومقارنته بکشک مصنع معمليا من لبن متخمر حيث تم ترشيحه بواسطة شاش و تجفيفه في فرن تجفيف على درجة حرارة 50°م  لمدة 16 ساعة . أظهرت النتائج أن نسبة البروتين کانت أعلى في الکشک المصنع معمليا, بينما ﺇحتوى الکشک المصنع تقليديا على نسبة أعلى من الدهن والکربوهيدرات.  من ناحية أخرى لم تلاحظ أي ﺇختلافات معنوية بين الکشک المصنع تقليديا والکشک المصنع معمليا في محتواهما من معدني الکالسيوم و الفوسفور.
Statistics
Article View: 149
PDF Download: 464
Home | Glossary | News | Aims and Scope | Sitemap
Top Top

Journal Management System. Designed by NotionWave.